• English
  • Română
  • Српски
Banat
Info-Business Portal

Obiective culturale

Biblioteca Municipala Lugoj

Biblioteca Municipală Lugoj a fost înfiinţată în anul 1951. Din anul 1968, Biblioteca Municipală Lugoj funcţionează la actuala adresă, pe str. Ion Creangă nr.1, pe o stradă predestinată parcă unei instituţii de cultură legată de carte.

Muzeul Revoluţiei din Decembrie 1989 Timișoara

Asociaţia Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 a fost înfiinţată în 26 aprilie 1990 cu scopul statutar de a cinsti memoria victimelor represiunii din timpul Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Muzeul Catedralei Mitropolitane Timișoara

Colecţia de artă bisericească veche a Arhiepiscopiei Timişoarei aşezată în subsolul Catedralei mitropolitane din Timişoara.

Expoziţia Memorială „Béla Bártok”, Sânnicolau Mare

Locație: Casa de Cultură (Conacul Náko). Sunt prezentate fotografii şi documente originale privind viaţa şi activitatea compozitorului Béla Bartók (1881 - 1945), născut în acest oraş. A realizat cea mai mare culegere de melodii populare româneşti (cca.

,

Muzeul „Traian Vuia” - Traian Vuia

Inaugurarea muzeului a avut loc în 2012.

Muzeul Stațiunii Buziaș - Buziaș

Primul muzeu de acest gen din România

Muzeul "Dimitrie Ţichindeal", Becicherecu Mic

Muzeul Dimitrie Ţichindeal a fost fondat în 1987 și conține piese care amintesc de ilustrul cărturar bănăţean. Aici se găsesc obiecte și imagini vechi, care vorbesc despre Becicherecul de demult. Majoritatea exponatelor provin din donații personale ale locuitorilor comunei.

,

Muzeul Pompierilor "Florian" Jimbolia

Muzeul Pompierilor "Florian", înfiinţat în anul 1992. Se găseşte pe strada Liviu Rebreanu nr. 9 şi a luat fiinţă în urma iniţiativei depuse de Asociaţia pompierilor civili "Florian" din Jimbolia, sprijinită de Primărie şi Muzeul Banatului din Timişoara.

Muzeul "Stefan Jäger" Jimbolia

Muzeul Stefan Jäger este dedicat vietii si activitatii pictorului Stefan Jäger (1877 – 1962). Muzeul este construit pe locul fostei Case Memoriale, cu sprijin financiar al Ministerului Culturii din Landul Bavaria – Germania.

Fundația Culturală Româno-Germană "Petre Stoica" Jimbolia

Fundatia Petre Stoica din Jimbolia are ca tel principal reconstituirea vietii culturale si spirituale române si germane de pe teritoriul Banatului, cautând să promoveze valorile traditionale ale democratiei europene (pluralism, specificitate si dialog interetnic).